top of page
Zoeken

Opgepast: spelende kinderen


Afbeelding

Het gaat de verkeerde kant op, beste lezer. Het bericht uit Wetteren waarin stond te lezen dat ‘t Ceuninckshof – overigens uitgebaat door een van mijn ex-collega’s – de speeltuin uit de tuin moest verwijderen blijft nog in mijn hoofd rondspoken. 

Het gaat de verkeerde kant op, beste lezer. Om een of andere reden zijn we bang geworden. Kinderen mogen niet meer alleen op straat spelen, krijgen een gsm mee om steeds bereikbaar te zijn, worden met de auto tot aan de schoolpoort afgezet… En dat allemaal ‘voor het goed van de kinderen’. 

Anderzijds willen we dat ze minder tv kijken, meer buiten spelen, ravotten en zich uitleven. Maar ze moeten wel stil zijn, niet voor overlast zorgen en vooral niet te veel zelf ontdekken. 

Het gaat de verkeerde kant op, beste lezer. De wil van de klager is wet. 6 personen zijn in staat om een Sinksenfoor integraal te laten verhuizen wegens te veel overlast, 1 bewoner is in staat om de sociale en maatschappelijke meerwaarde van een zaak als ‘t Ceuninckshof te hypothekeren. 

Die onverdraagzaamheid maakt me soms…. onverdraagzaam naar de ‘onverdraagzamen’.

Mogen we kinderen nog laten spelen? Mogen ze nog in de branding over de golven springen? Of hinderen ze hiermee de route van de klagende wandelaars en hebben ze daarmee binnenkort een GAS-boete of zee-verbod aan hun been?

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page